English site

The Legal 500 - The Clients Guide to Law Firms Vestius Advocaten

Vacatures

Vestius Advocaten richt zich geheel op ondernemingsrecht en arbeidsrecht. De advocaten van Vestius zijn specialist op één van deze gebieden. Alleen zo kunnen zij zich constant blijven verdiepen in hun vak en hun specialistische kennis en ervaring op peil houden. Vestius heeft in de eerste plaats een pragmatische aanpak en het vermogen met ondernemers mee te denken. Naast een puur juridisch perspectief bekijkt zij zaken altijd vanuit diverse invalshoeken. Wat vraagt het commercieel belang? Welke rol speelt het menselijk aspect? Wat is de beste strategie? Hoe bereik zij het beste resultaat voor haar cliënten? Dat geldt zowel binnen de adviespraktijk als de procespraktijk. Vaak vormt een schikking de beste oplossing, in sommige gevallen een gang naar de rechter. Voor die gevallen hangt de toga klaar, want Vestius heeft niet alleen een adviespraktijk maar ook een sterke procespraktijk.

Vestius heeft een uitgebreid (internationaal) netwerk van professionele dienstverleners met wie zij regelmatig samenwerkt. Bij Vestius Advocaten werkt een enthousiaste en ambitieuze groep mensen. Het team laat een sterke samenhang zien, maar er is beslist ook veel waardering en ruimte voor individualiteit en ieders persoonlijke kwaliteiten.

De mensen die bij Vestius werken, hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken: een gezonde ambitie en gedrevenheid, het gevoel van een sterke betrokkenheid bij elkaar en een grote affiniteit met het ondernemerschap.

Vestius komt graag in contact met mensen, die zichzelf hierin herkennen en hun talenten en ambities bij Vestius in de praktijk willen brengen. Kijk hieronder voor welke functies Vestius momenteel nieuwe collega’s zoekt. Het is ook mogelijk om een open sollicitatie te sturen naar Michiel van Haelst.

 

Advocaat-medewerker Ondernemingsrecht


Het Ondernemingsrechtteam van Vestius richt zich op M&A, venture capital en corporate litigation en is veel werkzaam voor cliënten in de sectoren tech, data en media. Zij werkt voor fondsen, ondernemingen en ondernemers. Vanuit de belangstelling voor het vak in combinatie met interesse voor de business van de cliënt bestaat er grote betrokkenheid met de cliënten.

 

Het Ondernemingsrechtteam bestaat uit 6 advocaten en heeft wegens aanhoudende groei behoefte aan versterking.

 

Je werkt samen met een ervaren en ambitieus team. Je adviseert bij nationale fusies en overnames, private equity transacties, het opzetten van joint ventures. Naast het advieswerk ben je betrokken bij geschillen tussen aandeelhouders en geschillen die voortvloeien uit de transactiepraktijk. Ook adviseer je cliënten over alle aspecten van het ondernemingsrecht. Je overlegt met je collega's en krijgt waar nodig begeleiding.

 

Profiel jurist

• 2 tot 8 jaar ervaring als advocaat binnen het ondernemingsrecht

• autonome werkhouding

• uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal

• ambitie om een eigen praktijk op te bouwen

 

Het aanbod

Je werkt in een informele setting met gezellige kantoorgenoten en er is een goede work-life balance. Een parttime dienstverband behoort tot de mogelijkheden. Vestius heeft je het volgende te bieden:

• interessante zaken en cliënten

• de mogelijkheid je verder te ontwikkelen in het Ondernemingsrecht

• een grote mate van zelfstandigheid

• een collegiale sfeer

• goede arbeidsvoorwaarden

• een kantoor op een prachtige locatie in het centrum van Amsterdam

 

Interesse? 

Wil je meer weten over deze vacature? Of wil je solliciteren? Neem contact op met Henk Brat of Helger Kamerman.


Student-stagiaire


De beste manier om uit te vinden of de advocatuur iets voor jou is en of een kantoor goed bij jou past, is door het lopen van een stage. Vestius biedt enthousiaste toppers het hele jaar door de mogelijkheid om gedurende twee maanden kennis te maken met de dagelijkse praktijk. Gezien de omvang van het kantoor, werk je direct samen met het team van advocaten. De sfeer waarbinnen dit gebeurt is gezellig en ontspannen. Je wordt goed begeleid, maar initiatief en eigen input blijven niet onopgemerkt. Tijdens je stage word je nauw betrokken bij verschillende zaken op het gebied van ondernemingsrecht en arbeidsrecht en ga je mee naar zittingen en/of besprekingen met cliënten. Ben je in de eindfase van je universitaire studie, of ben je net afgestudeerd en geïnteresseerd in een stage bij Vestius? Stuur dan een brief per e-mail met CV en cijferlijst naar Anna Görgün of Lise van den Heuvel.